ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

To Sympossio Greek Gourmet Touring ολοκληρώθηκε σε Γαλλία και Γερμανία


Σε Γαλλία και Γερμανία συνέχισε το ταξίδι του το Sympossio με καλεσμένους 150 τουριστικούς πράκτορες. Οι βιωματικές βραδιές ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού είχαν το ρόλο οικοδεσπότη σε 5 ακόμη πόλεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εκδηλώσεων σε 73 και των αριθμό των καλεσμένων σε 3.150. 

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Sympossio καλωσόρισε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γερμανίας, 36 τουριστικούς πράκτορες στη Φρανκφούρτη στις 11 Μαρτίου και 40 στο Μόναχο στις 12 Μαρτίου με “σύμμαχο” το FTI και το Attica Reisen αντίστοιχα.

H προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κα Ευτυχία-Χριστίνα Αϊβαλιώτου μιλά με ενθουσιασμό για τη συνεργασία με το Sympossio και προσβλέπει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις εντός του έτους σε άλλες πόλεις της Γερμανίας: “Με την εν λόγω δράση, το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας αναδεικνύει τη συμβολή της γαστρονομίας στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αυθεντικότητα των ελληνικών γεύσεων καθώς και των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων”.

Θετικές ήταν και οι εντυπώσεις των καλεσμένων στη Γαλλία, όπου με κύριο συνεργάτη το Vacances Heliades υποδέχθηκε συνολικά 72 τουριστικούς πράκτορες στις πόλεις Νάντη, Μπορντώ και Λυών, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου.

O εμπνευστής του Sympossio και αντιπρόεδρος της Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δήλωσε: “Το έκτο κατά σειρά Sympossio σπάει το φράγμα της τελευταίας πενταετίας των 3.000 καλεσμένων, απόδειξη πως η σύμπραξη με τον ΕΟΤ ανοίγει δρόμους για μια σύγχρονη και δυναμική προβολή της Ελλάδας, χωρίς περιορισμούς. Κοινή είναι πλέον η παραδοχή ότι η ελληνική γαστρονομία αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα για διάλογο και συνεργασίες έξω από τα τετριμμένα”. 

Στο φετινό Sympossio, προβλήθηκε η Ελλάδα των τεσσάρων εποχών, παραπέμποντας ευθέως στον πολυπόθητο 12μηνο τουρισμό στη χώρα μας. Με γεύσεις και προϊόντα της Ελλάδας όλου του χρόνου κατάφερε και μύησε στην Ελλάδα των 4 εποχών εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και των ΜΜΕ χωρών που αποτελούν τις κύριες πηγές για τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας μας.

To “ταξίδι” γαστρονομίας συνεχίζεται με δύο βραδιές στη Μπρατισλάβα, δύο στο Κίεβο και ολοκληρώνεται με μια βραδιά στην πρωτεύουσα της Αρμενίας στα τέλη του Μαΐου.