ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και city break στην Τουρκία

Με αφορμή την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο Προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση σε γαστρονομία και city break, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε  για  νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα.
Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων περιφερειών, εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΗΑΤΤΑ και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες.

Παρόντες από την Τουρκία ήταν  ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici, ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis και πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμοδίων τουρκικών αρχών τους τελευταίους μήνες. Και πρόσθεσε ότι το 2013, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί city break. Ο στόχος αυτός – είπε- είναι ρεαλιστικός, καθώς υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς ακτοπλοϊκώς).

Επίσης τόνισε  τη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκίας, και επισήμανε ότι εδώ και ένα μήνα έχει αποσταλεί ειδικός εντεταλμένος, ώστε σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των Τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από την νέα χρονιά.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.

Στην εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας παραβρέθηκαν οι γνωστοί σεφ κ.κ Λευτέρης Λαζάρου και Στέλιος Παρλιάρος, οι οποίοι εκτέλεσαν συνταγές μαγειρικής.