Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην 28η Philoxenia, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και μέσα από τη γαστρονομία, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι του ανταγωνισμού. Όπως ανέφεραν μέσα από το “Ελληνικό Πρωινό” προσδιορίζεται η μοναδικότητα και ο χαρακτήρας ενός προορισμού.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ήδη 54 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του “Ελληνικού Πρωινού”, παρόλο που οι εντάξεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν προ δύο μηνών. Ακολούθως ο Τσακίρης ανέφερε ότι εξετάζεται η ένταξη ακόμη 109 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, αναμένοντας σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του ΞΕΕ από όλη την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.
Στόχος του ΞΕΕ μέσω της πρωτοβουλίας του “Ελληνικού Πρωινού” είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών. Συγχρόνως, επιτυγχάνεται η διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή, ώστε η ωφέλεια από τη δραστηριότητα να διαχέεται σε όλη την κοινωνία.